Wat Zijn Cannabis Suikerblaadjes En Wat Kun Je Ermee?

Published :
Categories : Andere onderwerpen

Wat Zijn Cannabis Suikerblaadjes En Wat Kun Je Ermee?

Wat doe jij als het oogsttijd is? Laat je de suikerblaadjes allemaal zitten, of knip- en gooi je ze weg? Hier lees je waarom je ze beter kunt bewaren.

De cannabisplant is een geweldig fabriekje, om het zo maar eens te zeggen. Het is een van de meest snelgroeiende en hoogst opbrengende, natuurlijke machines die we kennen. Daar komt nog bij dat ze ook psychoactief is dankzij de THC waar we zo intens van genieten.

WAT WILLEN WE MET ONZE OOGST?

De oogsttijd nadert en de toppen worden rijp. In feite raken de vrouwelijke toppen zo seksueel gestrest dat ze extra groot en compact worden en trichomen gaan produceren. Ze voelen dat het einde nadert. Elke dag telt voor de instandhouding van de soort. Topprioriteit is het produceren van zaad en zelf het kleinste wolkje mannelijke pollen activeert een top om zaden te produceren.

Als cannabisconsumenten willen we echter niet dat dit gebeurt. We willen wel grote, vette toppen die druipen van de hars. En dan ook nog perfect gedroogd en langdurig gecured, zodat we kunnen genieten van een rokertje vol cannabinoïden. De toppen worden echter niet rechtstreeks voor je deur afgeleverd door moeder natuur. Er moet geoogst en gedroogd worden. Nog een laatste trimsessie en hopelijk een redelijke periode om te curen. Pas dan vinden ze hun eindbestemming in je joint.

SUIKERBLAADJES WEL OF NIET KNIPPEN, DAT IS DE HAMVRAAG

Suikerblaadjes zijn de kleine, puntige blaadjes die uit de toppen groeien. Ze zijn heel anders dan de grote fan leaves met 5-7 vingers die zich ontwikkelen vanuit de stelen. Je kunt ze haast niet over het hoofd zien, maar ze variëren aanzienlijk per soort.

Moeten we die blaadjes ook roken? Dat hangt ervan af.

Er zijn veel verschillende manieren om cannabis te verwerken. Iedere kweker heeft daarbij zijn eigen voorkeuren. De belangrijkste redenen voor het verwijderen van de suikerblaadjes zijn kracht, esthetiek en tijd.

Als het oogsttijd is, wordt de hele plant neergehaald. De grote fan leaves worden verwijderd en sommige kwekers geven de voorkeur aan een eerste knipronde van de toppen, waarbij de plant nog vers is en makkelijk te manipuleren. Hierbij is het noodzakelijk ook wat suikerblaadjes uit de toppen te knippen. Dit proces zorgt ervoor dat de toppen alleen plantaardig materiaal bevatten met de hoogste concentratie trichomen.

Anderen vinden dit echter heiligschennis.

Ook zijn er mensen die zoveel planten hebben dat ze geen tijd hebben de oogst alvast te trimmen voordat ze gaan drogen. Het hangt dus feitelijk af van de persoonlijke voors en tegens van de kweker.

In alle gevallen bestaat de laatste trimsessie van de toppen (voordat ze aan de wereld gepresenteerd worden) uit het wegknippen van ongewenst, niet rookbaar materiaal. Dit noemt men ook wel manicuren. Het is een belangrijk aspect van het trimmen en zorgt ervoor dat de toppen er voor de eindconsument aantrekkelijk uitzien.

En wat vinden we "aantrekkelijk"? Trichomen! Toch?

EEN MISVATTING OVER TRICHOMEN

Vaak wordt gedacht dat als je wiet vol zit met harsklieren, verzorgd, frosty en glinsterend, je wiet ook beter en sterker is. Dat is echter niet waar als we naar het geheel kijken.

Zo bestaan er strains die extreem krachtig zijn, maar niet zoveel zichtbare harsklieren hebben. Dat is vooral bij Haze kruisingen het geval. Over het algemeen geldt dat hoe meer tropisch je soort is (des te meer sativa-genen), hoe minder trichomen van nature geproduceerd worden.

Harsklieren bieden ook een verdedigingslinie tegen insecten en UVB- en UVC straling. Dus wanneer je planten buiten meer in de hoogte groeien, produceren ze meer trichomen. Dat is ook de reden waarom landras indica's uit de Hindoekoesj geneigd zijn meer harsklieren te produceren.

Veel binnenkwekers experimenteren inmiddels met UV-verlichting voor aquariums en terrariums als toevoeging op hun tuintje. We weten echter nog niet precies hoeveel UV licht noodzakelijk is voor het produceren van een overvloed aan trichomen.

Wat Zijn Cannabis Suikerblaadjes En Wat Kun Je Ermee?

DE VELE TOEPASSINGEN VAN SUIKERBLAADJES

Je kunt allemaal leuke dingen doen met je trimafval. Om te beginnen, kun je er een joint van draaien om de smaak en kracht te beoordelen. Dat kan op een aangename verrassing, of een nare teleurstelling uitlopen. Je weet in ieder geval wel meteen waar je aan toe bent. Over het algemeen kun je stellen dat hoe meer suikerblaadjes in de toppen zitten, hoe groter de kans op een scherp rokertje met de "groene" smaak van chlorofyl.

Je kunt er echter ook mee koken en krachtige edibles maken. Door de blaadjes te concentreren in boter en olie, haal je het meest uit je plantaardig materiaal. Je kunt ook experimenteren met het extraheren van olie met een rosin press. Afhankelijk van de kwaliteit van je wiet zou je zelfs kunnen proberen hasj of kief te maken. Dat kan met een fijne zeef of een molentje.

Er zijn ook mensen die het heerlijk vinden de getrimde suikerblaadjes met tabak te mengen en dat overdag te roken. Het kan een controleerbare buzz veroorzaken en zo rook je ook nog minder tabak.

De meer avontuurlijke mensen onder ons zouden met behulp van butaan olie kunnen extraheren. Laboratoriumfreaks die enorme oogsten verwerken, kunnen zelfs essentiële olie en isolaten produceren met superkritische CO₂ machines.

Daarnaast kunnen er crèmes van gemaakt worden voor de behandeling van aandoeningen, zoals eczeem of reumatoïde artritis. Sporters gebruiken het bijvoorbeeld om de spieren te laten herstellen.

Extractie met alcohol is ook populair. Na verloop van tijd decarboxyleert de THCA zonder het te verhitten. Hierdoor ontstaat een psychoactieve cocktail.

Je kunt er bovendien olijfolie mee verrijken. Nadat je het plantaardig materiaal hebt verwijderd, kun je ermee koken of er een salade mee besprenkelen.

Het mooie van de cannabisplant is dat je van elk onderdeel iets nuttigs kunt maken. Niets hoeft verloren te gaan. Zelfs het wortelstelsel bevat sterke ontstekingsremmende alkaloïden. En dan is er ook nog de niet-psychoactieve soep van de grote fan leaves die behoorlijk lekker smaakt.

Kortom, als je nog geen getrimde suikerblaadjes verzamelt en in een pot voor het curen stopt, moet je daar nu mee beginnen. Je zult verbaasd zijn hoe krachtig ze worden als je ze lang laat uitharden. Bewaren dus.

Wees speels en inventief. De volgende keer dat je oogst, bekijk je deze kleine blaadjes vanuit een heel ander perspectief.